Friday, January 1, 2010

LunchNer


Kenyang sgt pg td makan keropok lekor sedap, beli & goreng sendirik! So dalam kul 3 pm baru terasa lapar & start nak masak. Ade baki daging salai tu cket...buat la masak lemak cili api. Xpenah2 masak resepi tu pn sblom ni, tau mkn jer kt kedai. So, google lerr...jumpe mcm2 version resepi. Rase2nye kalo ikut resepi asal xpakai bwg2 ni seme, tp i just add some, hehee... Next time try xboh plak. Sayur pn sempoi2, kcg buncis + taufu jepun. Taufu ni jer yg leh mkn, taufu biasa mmg xleh bau pn.


Tempek cket menu td, saje jerr la, kenangan masak 1st time fud ni...adehhh, uat malu jer...






Macam xmenjadik jer ropa santan serbuk ni...tp mebi sebab xbuat pekat sgt. Nasib baik rase tu ok, cair je cket. Pedass! I like! So masak sayur xletak cili pn. Balance la..:-p
3.5 Star..ngehh3..sendirik jd juri. Cam movie review lak :-p


2 comments:

  1. salam manje...

    manje ade tanye kan cemane nak wat cheesy egg toast tu...ok, cam ni carenya...


    buat terus atas tray oven tau...

    mule2 letak cheese kat atas roti pertama...
    roti kedua tu, tebuk 4 segi...terpulang...nak wat bentuk bulat ke, lop ke pun boleh...
    pastu letak roti kedua atas roti pertama yg da ade cheese tadi...
    pastu baru pecahkan telur,masukkan betul2 kat lubang roti kedua...
    jgn tunggu lame, terus je bakar sampai perang...
    tu je... senang kan...sprinkle la ngan blackpepper ke...
    sedappp makan panas2...
    good luck!~
    :)

    ReplyDelete
  2. Salam n00rsha....

    heheee...tq2 bery much tlg ajarkn, lup u muahh2! baru arr fhm uat caner..insyaAllah nk try nti, cam interesting jer cara masak dier..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails