Sunday, December 6, 2009

The Biggest Loser Asia (TBLA)..

Okeh gak layanz realiti siri neh..sambil tambah pengetahuan (byk tips2 senaman, pemakanan & x lupe gak motivasi) yg blh di kutip dr 2 orang "U.S trainers" neh. Cume Sarimah sbg hos nmpak a bit lemah cket penyampaian dia…hope she'll improve.



Losing weight, gaining life

By S. INDRAMALAR


Find out how the contestants on one of TV's most popular reality shows are feeling as they head into their third week of exercise agony.
 

THE number of ridiculous reality shows that make it on air has turned me into a sceptic. It's also made me a lot more discerning about what I watch. A programme about vapid housewives in America's Orange County? Get real! Spoilt 16-year-olds getting luxury cars and diamonds for their birthdays? Can someone call the cops?

There are, however, a handful of reality shows that are worth watching. Shows that have soul ... or at least a decent premise. Shows like The Biggest Loser.





Awal2 episod ni nampak cam Blue Team lebih bersemangat, lg pun trainer dia nampak lebih 'cool' mase dok train, xder la tjerit2, tp xtaw la nanti camane. Seme peserta terpilih mmg niat nk turunkan berat badan, nak gaya hidup lebih sihat, supaya mudah dapat anak (kdg2 terlebih berat badan sukarkan utk pregnant) & terutamanya nak menang. 

Tak kisah la Negara Asia mana yang menang asalkan bertanding secara sihat. Kita tengok je nanti prestasi seme peserta terutama 2 orang wakil Malaysia, Nadia Yusuf & Aaron Ikram Mokhtar, team mane yang lebih mendahului & sape yang akan menjadi TBLA yang pertama!



Rasenye mamat paling besau ade lam team merah, nama Kevin, berat 200kg+. Tak sabar nak tengok dia turunkan berat badan mcmane rupa dia nanti.



> 'The Biggest Loser Asia' airs on the Hallmark Channel (Astro channel 702) every Tuesday at 9pm.

The teams

THE 16 contestants of The Biggest Loser Asia are:

Red team (trainer: Kristy Curtis)

1. Christine White (Philippines)

2. Delfin Bacho (Philippines)

3. Desmond Charles (Singapore; he withdrew last week)

4. Garry Holden (Thailand)

5. Kevin Marlon Yue (Philippines)

6. Nadia Yusof (Malaysia)

7. Nuriasha Hassan (Singapore)

8. Rashmi Jaiswal (India)



Blue team (trainer: Dave Nuku)

1. Aaron Ikram Mokhtar (Malaysia)

2. Damietha Mataram (Indonesia)

3. David Gurnani (Indonesia)

4. Leonore Vesomia (Philippines)

5. Marilyn Tay (Singapore)

6. Martha Lai (Hong Kong)

7. Mohammad Hafiz (Singapore)

8. Tony Suthat (Thailand)



Elok la satu femili pakat2 tengok TBLA ni. Dan harapnyer Astro stop la tayang reality TV cam 'Perfect Catch' @ 'Kourtney & Cloe' & yang sewaktu dengannya yang tak membina minda tu. Nak layanz CSI Miami laks.





1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails